Respilon szájmaszkok hivatalos forgalmazója Magyarországon

Védőmaszk vírusok ellen Respilon® RespiRaptor White 1 db

970 Ft

970 Ft/db

A nanoszálas szűrővel ellátott FFP2 RespiRaptor reszpirátor felfogja a vírusokat, baktériumokat, port, szmogot, gázokat és más allergén anyagokat is. A RespiRaptor egy rendkívül kényelmes és fokozottan légáteresztő reszpirátor, amely biztosítja a könnyed lélegzést. Különleges „fish-type” szabása a száj alatt teret biztosít, ezzel is elősegítve a kényelmes beszédet. A RespiRaptor univerzális L/M nagyságban kapható. Több információ…

RespiRaptor – Kényelmes FFP2 nano reszpirátor

Rendkívül könnyű súlyával (4,4 g), speciális alakjával és fokozott légáteresztésével a RespiRaptor az ideális FFP2 nano reszpirátor a mindennapokhoz. Kényelmes, remekül lehet benne lélegezni és beszélni. Minőségi nanoszálas szűrőmembránja állandó védelmet biztosít mindkét irányban.

 • A RespiRaptor felfogja a vírusok 99,9%-át. Továbbá kiszűri a baktériumokat, szmogot, port, virágport, különféle allergéneket, penészt és további kórokozókat.
 • A RespiRaptor FFP2 NR tanúsítvánnyal rendelkezik az EN 149:2001+A1:2009 szabvány szerint.
 • Ún. „fish-type” szabása (vízszintesen, „hal alakban” hajtva) minden arcformára tökéletesen illeszkedik. Ideális választás olyanok számára, akik bajuszt vagy szemüveget viselnek. Az állítható fémszegély biztosítja, hogy a reszpirátor körül ne szivárogjon a levegő.
 • Új generációs gumiszalagokkal rendelkezik, amelyek nem vágják és nem húzzák a füleket.
 • A még jobb illeszkedés érdekében minden csomagolás tartalmaz egy horgot, amely a gumiszalagok fej mögötti összekapcsolására szolgál.
 • Ideális választás a mindennapokhoz.
 • Könnyebb, mint egy A4es papírlap (súlya 4,4 g) #respilonfeather

Hogyan működik a nanoszálas szűrőmembránnal ellátott FFP2 reszpirátor?

A RespiRaptor RESPILON® nanoszálas szűrőmembránnal rendelkezik, amely a nanoszálak rendkívül sűrű hálózatból áll. Ezek a szálak megakadályozzák a legkisebb szilárd és cseppfolyós részecskék átjutását is. Ráadásul mindkét irányban működik, tehát nem csak viselőjét, de annak környezetét is védi.

Mi ellen véd a nanoszálas reszpirátor?

 • vírusok
 • baktériumok
 • por
 • penész
 • virágpor
 • allergének
 • szmog
 • kipufogógázok
 • atkák

Mennyi ideig használható a RespiRaptor?

A nanoszálas termékek mechanikusan fogják fel a kórokozókat*

Az átlagos reszpirátorokkal ellentétben a nanoszálas reszpirátorok szűrőképességén nem változtat a levegőben található nedvesség (tehát az emberi lehelet sem). Ennek köszönhetően viselésének egész időtartama alatt maximálisan védi használóját.

Az egyhasználatos FFP2 NR reszpirátorok megfelelő védelmet biztosítanak egész nap. Ha por, szmog, virágpor, vagy más allergének elleni védelemhez veszi igénybe, akkor többszöri használatra is alkalmas. Ha azonban vírusok és baktériumok elleni védelemként viseli, azt ajánljuk, minden alkalommal új reszpirátort vegyen fel. Ha ezt nem tartja be, ún. keresztfertőzés következhet be (cross contamination), amikor a reszpirátorral való manipuláláskor maga a használó juttathat rá vírusokat és baktériumokat. Ha ilyen esetben mégis újra felvenné egyhasználatos reszpirátorát, fontos, hogy felmérje és mérlegelje a lehetséges rizikófaktorokat, illetve a következő használat előtt fertőtlenítse megfelelő/ajánlott módon.

* A legalapvetőbb különbség a klasszikus és nanoszálas reszpirátorok között a folyamat, amellyel felfogják a részecskéket. A nanoszálas reszpirátorok mechanikusan fogják fel őket, míg a klasszikusok elektrosztatikusan, s éppen ez jelenti esetükben a legnagyobb hátrányt.

Az elektrosztatikus töltést a nedvesség hatástalanítja. Ezért drámaian csökken a klasszikus reszpirátorok hatékonysága szabad használatkor már 30 perc után.

Ilyenkor szűrőképességük csupán 40-60%-os, ezért elengedhetetlen, hogy a feltüntetett időintervallum után levegye és kiszárítsa reszpirátorát.

Valóban a ,,fish type“ számomra az igazi?

Mivel mindenki arcformája különbözik, fontos a megfelelő nagyság és szabás kiválasztása minden reszpirátornál. Kétféle formából lehet választani, az egyik a „C-shape“ (3D forma) a másik pedig a „fish-type“ (hal forma).

A „C-shape“ az arc profiljához alkalmazkodik, C alakban. A „fish-type“ ideális választás azoknak, akik bajuszt vagy szemüveget viselnek. Ajánlott olyan személyek számára is, akik a reszpirátor viselésekor többet beszélnek. Tökéletesen illeszkedik az archoz a beszéd egész ideje alatt.

Nem biztos benne, hogy Ön számára melyik szabás a legmegfelelőbb? Azt ajánljuk, próbálja ki mindkettőt, s így válassza ki a megfelelő formát és nagyságot.

 

Fontos figyelmeztetés: Ez a termék gyermekek számára nem megfelelő 2,5 éves korig. Gyermekek csak szülői felügyelet mellett használják.

Tömeg 0,010 kg
Cikkszám: RRW1 Kategória:
Frissítés...
 • Nincsenek termékek a kosárban.